Duborez Trebinje

The property
  • Adresa: Trebinje
  • Kontakt telefon:  065 200 498
Gačanin Jovan Jeremić izradom drvenih predmeta se bavi odmalena a sa izradom gusala se susreo u staroj kući na selu gdje je pronašao alat svog pradjeda koji se takođe bavio ovim zanatom te sa ponosom nastavlja njegova započeta majstorska djela.

Jovan je inače student Industrijskog inženjerstva za energetiku (FPM) u Trebinju i uprkos brojnim obavezama ipak uspijeva da se posveti ovoj rezbarskoj tehnici.

Znanje o guslama sam stekao gledajući emisije na televiziji i internetu, iz razgovora sa majstorima, kao i ličnim zapažanjem tokom restauracije gusala koje su radili drugi majstori.

Gusle koje pravi izrađene su od veoma kvalitetnog javora sa visoko akustičnim svojstvima. Kožu za gusle štavi na prirodan tradicionalan način. “Čovjek koji izrađuje gusle tome poslu mora biti u potpunosti posvećen i pri tome imati veliku koncentraciju kako bi ispoštovao način izrade. Za svaki primjerak treba i dosta pažnje, energije, a najviše ljubavi prema ovom tradicionalnom instrumentu. Tačnije, za njihovu izradu treba imati dušu” – kaže Jovan.

duborez trebinje
Duborez Trebinje

Pored izrade i restauracije starih gusala u kreativnoj ponudi ima razne tradicionalne elemente i predmete od drveta. Svaki rad je, autentičan i daje sopstveni izraz. Ako imate želju za unikatnim predmetom u drvetu ili ideju za poklon a iz navedenih informacija stekli ste poverenje u ovog vrijednog momka, javite mu se na kontakt telefon:  065 200 498

Prema njegovim riječima uvijek je spreman za saradnju i nova iskustva!

Zavirite u galeriju
Duborez Trebinje

Nažalost, obrazac za komentare trenutačno je zatvoren.

065 200 498
696 Views
More from this employer
12. Oktobra 2023.
You don't have permission to register