Vinopolis Bar Trebinje

The property
  • Adresa: Trebinje, Pridvorci
  • Telefon: +387 59 258 171
  • Mobitel: +387 65 298 270
  • e-mail: popovacstevo@gmail.com
  • Web:  www.popovac.com
Vinopolis je lokal koncipiran kao vinski bar i nalazi se na ulazu u Stari grad u samim zidinama, u srcu Trebinja. Adaptiran je u pravi "mali raj" za posjetioce svi generacija, bez izuzetka. Obećavamo impresivne momente, uz našu bogatu ponudu raznovrsnih pića i dobru atmosferu. Poseban akcenat stavljamo na vinsku kartu koja je iznimno bogata sa vinima iz vlastite vinarije "Popovac", koje sa ponosom predstavljamo. Provedite momente za pamćenje u društvu odabranih osoba kod nas u ukusno i moderno uređenom enterijeru, uz dobru kapljicu i povremeno muziku uživo, garantujemo da nećete ostati ravnodušni. Tokom lijepih dana i večeri, bašta kafića vam pruža zadovoljstvo i pogled na frekventni dio Starog grada uz vaše omiljeno piće i društvo uz razgovor. Ponuda pića, kao što smo naveli je zaista impresivna, tu su sve vrste alkoholnih i bezalkoholnih napitaka, a posebno je "na glasu", čuvena "kafa kod Popovca". Sve to uz pristojne cijene i ljubazno, uslužno osoblje. Posjetite nas i doći ćete opet, a mi ćemo se potruditi da vaše zadovoljstvo uslugom i kvalitetom bude to zbog čega ćete opet rado biti viđeni kod nas. Ekipa Vinopolisa je "tim koji dobija"!

Srdačno vas očekujemo!

Zapise o hercegovačkim vinima nalazimo u srednjem vijeku, a prvi kontingent izvezen je preko Trsta u Evropu 1883. godine. O kvalitetu hercegovačkih vina svjedoče mnoge medalje koje su im dodjeljivane na međunarodnim izložbama vina. Prve zlatne medalje dodijeljene su 1898. i 1900. u Beču, 1901. u Parizu i 1903. u Londonu.

Karakterističan podatak za ovaj lokalitet jeste da su Mađari, kao iskusni vinogradari, 1892. podigli vinogradarske plantaže na 12 hektara, a nešto kasnije i podrum vina. Vinom žilavka, izuzetnog kvaliteta, snabdijevao se habzburški dvor u Beču.Vinarija Popovac nalazi se u selu Pridvorci pokraj Trebinja. Selo Pridvorce odlikuje mediteranska klima sa toplim i sušnim ljetima što je i preduslov za proizvodnju visoko kvalitetnog groždja. Najzastupljenije su autohtone sorte bijela žilavka i crni vranac. Vinarija ima izuzetno dugu tradiciju proizvodnje vina o čemu i svjedoči i preko 40 godina star vinograd u kome je zasađeno groždje autohtone sorte vranac.

Nažalost, obrazac za komentare trenutačno je zatvoren.

+387 59 258 171
2015 Views
More from this employer
12. Oktobra 2023.
You don't have permission to register